Show More

AZ ÉN TÖRTÉNETEM

Sziasztok!

 

A nevem Szász-Tóth Enikő, és az én fotós történetem néhány évvel ezelőtt kezdődött. Mindig is szerettem megörökíteni a pillanatokat, hiszen úgy gondoltam, hogy később ezek lesznek a szép emlékek, melyeket mindig jó visszanézni.

 

2012 körül kezdtem komolyabban foglalkozni a fotózással, mondhatni teljesen a nulláról kezdtem. Rengeteg könyvet olvastam és online tanfolyamokon vettem részt, utána pedig azt hittem, hogy milyen sokat tanultam abból a néhány könyvből, de ha akkor tudtam volna, amit most... 

2013 őszén úgy döntöttem, hogy ennél is komolyabbra fordítom a dolgot és elkezdtem egy 2 éves fotográfus képzést a "Londoni Kortárs Művészetek Főiskoláján" , melynek angol neve LCCA - London College of Contemporary Arts.

Ugyan nem telt el sok idő a kezdetektől, de ez a 3 év folyamatos fejlődés volt számomra, időt és energiát nem kímélve, hogy elérjem azt a színvonalat, amit kitűztem magamnak a fotózásban, és végre azt mondhatom, hogy sikerült! Természetesen nincs megállás, hiszen rá kellett jönnöm, hogy ez egy véget nem érő tanulás... Mindig új technikákat, tippeket, trükköket fedezek fel. De ez így van rendjén.

 
 
Milyen stíluban fotózom?
 

Több területen kipróbáltam magam, legfőbb érdeklődési köröm két részből tevődik össze.

 

Az egyik a legújabb projektem, melyben Hétköznapi Nőknek szeretném megmutatni azt a gyönyörű oldalukat, melyről esetleg már rég elfelejtették, hogy létezik, vagy soha nem is voltak vele tisztában. Hiszen a szépség Mindenkiben ott van, csak elő kell csalogatni. Kortól, apró tökéletlenségektől és testsúlytól függetlenül. Ezt csak azért merem írni, mert mi Nők soha nem vagyunk magunkkal megelégedve, és mindig vannak kifogások, hogy miért nem szeretnénk egy-egy fotón szerepelni. Ha bővebben szeretnél olvasni a témáról, egy külön blog postban foglalkozom vele.

Magazin stílus, hétköznapi nőknek!

 
 

A másik terület pedig a családok életének dokumentáció stílusú fotózása. Hiszen a gyerkőcök nagyon hamar felnőnek, és az a pici baba aki ma még néhány hetes, 3-4 hónap alatt rengeteget fejlődik. Több visszajelzést kaptam a szülőktől, miszerint nagyon örülnek, hogy megörökítettük ezeket a pillanatokat, hiszen ahogy teltek a hetek-hónapok, Ők a babával együtt fejlődtek. Napról-napra, hétről-hétre mindig más volt a fontos, és mindig történt valami újdonság. Csupán néhány hónap elteltével úgy nézték vissza a fotókat, mintha nagyon hosszú idő telt volna el azóta. De nincs ez másként a tini korosztálynál sem, vagy bármely más életszakaszban. Az idő repül, és ahogy mondani szokták a ma pillanata, a holnap emléke. Szeretném a Ti történeteteket is elmondanani a kamerámon keresztül!

 

A blogomon mindig írok az aktuális fotózásokról, élményekről, eseményekről. Ha szeretnél jobban megismerni, illetve egy kis ízelítőt kapni az aktuális munkáimból, vagy több személyes történetet megismerni azokról, akiket eddig fotóztam, néha látogass el oda is.

Köszönöm, hogy megtiszteltél az időddel és benéztél :) !!

Enci

  • Facebook Social Icon

© 2014 by Eniko Toth Photography